Blog

Waarom onze developers verslaafd zijn aan Java?

Java – de object-georiënteerde programmeertaal uitgebracht in 1995 – is vandaag de dag nog steeds dé populairste computertaal ter wereld. Volgens onderzoek van Stack Overflow onder 100 miljoen ontwikkelaars gebruikt 43 procent Java als hoofdtaal. En dat werkt aanstekelijk. Niet voor niets bouwen ook wij al onze oplossingen in Java. Waarom onze developers niet zonder kunnen? En of je een programmeertaal van twintig jaar oud nog wel kan vertrouwen? Ontdek het hier

 

Java is al jaren dé standaard programmeertaal

 
 

Coderen met Java is snel, flexibel, betrouwbaar en eenvoudig. Developers hoeven geen jarenlange cursussen te volgen en het is minder complex dan talen als C en C++. Hierdoor is ook het onderhoud gemakkelijker, wat voor bedrijfskritische applicaties geen overbodige luxe is. Daarnaast is Java een open source-taal, waardoor talloze developers wereldwijd continu doorontwikkelen. Het mag dan al twee decennia bestaan, stilstaan doet het niet.  
 
Uiteraard wil je voor applicaties binnen jouw bedrijf een betrouwbare en veilige oplossing. Dus kun je een programmeertaal van twintig jaar oud nog vertrouwen? Zeker! Want de beveiligingsfuncties van Java zijn één van de beste in hun soort. Door meerdere updates per jaar worden gegevens – van jou en van de server – optimaal beschermd. Hoe? Doordat er een meerlaa
gs beveiligingssysteem in zit. Dit houdt niet alleen hackers tegen, maar beschermt ook tegen bedreigingen, kwetsbaarheden en SQL-injecties.

 

Waarom onze developers verslaafd zijn aan Java?

Flexibiliteit is Java’s tweede naam

 

 

Een applicatie ontwikkel je niet voor een paar maanden. Deze moet jaren meegroeien met jouw bedrijf. Ook om deze reden kies je voor Java. Door de schaalbare infrastructuur – inclusief frameworks, tools en bibliotheken – voer je een applicatie op in no time.  

Michiel Oliemans, oprichter van Scopisto, legt uit: “Zelf zijn we gespecialiseerd in het Java framework Spring Boot. Een open source-tool die frameworks maakt voor microservices en webapplicaties. In een handomdraai voegen we nieuwe toepassingen toe, zonder extra annotaties, XML-configuraties of het schrijven van aanvullende code. Zo blijven we op elk moment flexibel.” 

 

 

Power prestaties in Java

 

 

Java toont uitermate goede resultaten met de prestaties en interactietijd. Het impliceert multi-threading en vermindert geheugengebruik om de workflow te stroomlijnen en elke hap van de gegevens effectief te benutten. De structuur crasht niet onder zware belastingen en is bestand tegen duizenden verzoeken. Daarom kiezen veel grote multifunctionele bedrijven, zoals Amazon, Spotify en IBM, voor Java.

 

 

Al jarenlange ervaring met Java

 

 

“Onze developers werken al jaren met Java. Daarom kennen we de ins en outs ervan op ons duimpje. We weten altijd een passende oplossing te vinden voor jouw Java-vraagstuk”, vertelt Michiel. “Ook de kennis zit bij ons geborgen. Bij ontwikkelingen of updates zijn we er vaak als eerste bij. Tijdens releases checken we met elkaar welke nieuwigheden voor onze klanten relevant zijn.”  

 

 

Heb je al een applicatie die gebouwd is in Java?

 

Dan regelen wij het beheer en onderhoud. Zo voeren we jaarlijks meerdere updates uit, checken we op veiligheidslekken en issues én ben je altijd verzekerd van een goedwerkende applicatie. Ben je benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen doen? Vraag dan nu onze applicatie-scan aan en ontdek het direct.  

 

Doe de scan

 

En heb je nog geen Java-applicatie, maar wel interesse?

Dan kunnen we deze uiteraard ook voor jou realiseren.