Blog

Zo levert goed onderhoud van je applicaties je meer omzet op

Jouw vijftien jaar oude auto brengt je van A naar B zonder problemen. En tóch laat je ‘m regelmatig checken voor de APK. Hij rijdt nog prima, maar uit de APK blijkt dat de remschijven versleten zijn. Dat zorgt natuurlijk voor levensgevaarlijke situaties!  Zo werkt het ook met applicaties. Die lijken soms goed te werken, terwijl er aan de achterkant – bijvoorbeeld door meer traffic – bugs ontstaan. Technisch laten controleren van je applicaties is daarom heel belangrijk. Sterker nog: doe je dit niet, dan kan dit je duizenden euro’s kosten of securityrisico’s opleveren.  

Crash door dagelijkse handelingen


Eén manier waarop er ongemerkt geld wegsijpelt, is door niet regelmatig na te gaan of je niet té veel doet. Denk bijvoorbeeld aan het dagelijks loggen van alle
errors en warnings die je tegenkomt. De opslag hiervan kost niet alleen duizenden euro’s per jaar, maar wanneer de server vol raakt, kan deze ook nog eens onverwacht crashen. Door dit soort dagelijks handelingen, lopen de kosten hoog op. En het is helemaal niet nodig.

afbeelding van man met device

Meer dan een miljoen misgelopen

 

Het advies om je applicaties technisch te laten controleren, geven we je natuurlijk niet zomaar – het is gebaseerd op onze eigen ervaringen. Recent ontdekte bijvoorbeeld één van onze applicatiebeheerders nog een flinke bug in het systeem van een klant. Het verkeer groeide sterk en het platform waarin zij werkten, kon dat niet meer aan. Hierdoor werden bepaalde services in het platform instabiel en startten continu opnieuw op. Dat koste een hoop geld. De klant had dit niet door, omdat zij ervan uitgingen dat alles gewoon werkte.  

 

Na een aanpassing in de architectuur werd het probleem verholpen en stabiliseerde het platform. Uiteindelijk werkte het daardoor beter dan voorheen. Maar deze situatie was écht te voorkomen door tijdig de applicatie te laten controleren. Door de downtime liepen ze bij elkaar namelijk (onnodig) meer dan een miljoen euro omzet mis.

Verouderde applicaties zijn lastiger in onderhoud

 

Daarnaast werken veel bedrijven nog met applicaties die vijftien jaar geleden zijn ontwikkeld. Niks mis mee, maar wél iets om scherp op te zijn. Verouderde applicaties zijn lastiger te onderhouden en te beveiligen.   

 

Daarnaast ontwikkelt je business lekker door – je krijgt meer klanten en dus stijgt ook de traffic naar je applicatie. Ga er dus niet zomaar vanuit dat je applicatie prima blijft werken, want misschien gaat er aan de achterkant van alles mis en kan je verouderde applicatie het hedendaagse gebruik helemaal niet aan. Daar moet je scherp op blijven en proactief op handelen.

Niet regelmatig laten controleren kost geld 

 

Als je niet doorhebt dat je geld misloopt en alles blijft draaien, dan lijkt er niks aan de hand. Het is natuurlijk zonde om er achteraf achter te komen dat je meer omzet had kunnen draaien of een crash had kunnen voorkomen. 

 

Andere werkwijze én regelmatige controles

 

Door regelmatig je systeem even door de ‘APK’ te halen en een werkwijze af te spreken die je systeem minder belast, blijven je applicaties optimaal draaien. En het levert je meer omzet op! Applicaties, daar moet je zuinig op zijn. Net zo zuinig als op je auto. 

 

 

Ook je applicatie checken?

 

Benieuwd hoe het gesteld is met jouw applicatie? Neem gerust contact met ons op, wij checken het voor je!