Blog

5 signalen dat het tijd is voor een nieuwe applicatiebeheerder

Veiligheid, continuïteit en efficiëntie – hiermee vallen of staan jouw applicaties. Om er zeker van te zijn dat je je hier nooit zorgen om hoeft te maken, schakelde jij een applicatiebeheerder in. Maar wat nou, als deze zijn of haar werk niet goed (genoeg) uitvoert? Dat heeft een hoop negatieve gevolgen voor jou, je bedrijf én je collega’s – gevolgen die je liever voorkomt.  

 

Misschien heb je al er al wel een onderbuikgevoel over… maar hoe weet je zeker dat het tijd is voor een nieuwe applicatiebeheerder? In dit blog zetten we de vijf belangrijkste signalen voor je op een rij!  

 

1 | Onzekerheid over beveiliging

 
Is het je niet duidelijk hoe jouw applicatie beveiligd is? Dan is dat een rode vlag. Eén die je zeker niet moet negeren! De beveiliging van jouw software, applicaties en data hoort namelijk op nummer één te staan – zowel voor jou, als voor je applicatiebeheerder. Krijg je geen periodieke rapporten over veiligheid, of informatie over hoe deze beveiliging in elkaar steekt? Krijg je niet altijd een duidelijk antwoord op je vragen? Trek dan jouw applicatiebeheerder eens in twijfel. 

 

2 | Gebrek aan actuele kennis

 

Geen enkele branche ontwikkelt zich zó snel als die van de software en ICT. Het is de verantwoordelijkheid van jouw applicatiebeheerder om hiervan op de hoogte te blijven. En om jou te informeren van nieuwe trends, bijvoorbeeld op het gebied van security en AI. Jouw beheerder hoor dit namelijk niet alleen mateloos interessant te vinden, maar deze up-to-date kennis is ook belangrijk voor de continuïteit van jouw applicaties. Merk je dat jouw beheerder hier geen interesse of initiatief in toont? Dan is dat rode vlag nummer twee. 

 

3 | Gebrek aan proactief onderhoud en updates

 

Trek jij jouw applicatiebeheerder alsmaar aan de mouw om een nieuwe update door te voeren? Of heb je eigenlijk geen idee van de updates die er gaande zijn? Dát is niet hoe het hoort. Een goede beheerder hoort niet alleen initiatief te nemen – het is ook nog eens zijn of haar verantwoordelijkheid om jouw applicatie up-to-date te houden. Daarnaast is het belangrijk dat jij op de hoogte wordt gehouden – hoe weet je anders waar je aan toe bent?  

 

4 | Slechte bereikbaarheid

 

Word je meestal pas na drie dagen teruggebeld, terwijl je een spoedvraag had? Wacht jij soms wel maanden totdat jouw beheerder een verzoek oppakt? Stuur je herinnering na herinnering, voordat hij of zij deze beantwoordt? Dan is dit niet alleen enorm frustrerend, maar ook kan dit schadelijk zijn voor jouw data en software als zaken te laat worden opgepakt. Goede communicatie is wel het minste wat je mag verwachten. 

 

 

5 | Geen strategische input of toegevoegde waarde

 

Een goede applicatiebeheerder denkt strategisch met je mee en voegt op die manier waarde toe aan jouw organisatie. Merk je dat jouw beheerder geen initiatief toont op strategisch vlak? Dan is het tijd om verder te kijken. Want zeg nou zelf – jij werkt toch ook liever samen met een proactieve applicatiepartner die verder kijkt dan zijn neus lang is? 

 

Het heft in eigen handen

 

Herken jij één of meer van deze signalen? Dan is het tijd om het heft in eigen handen te nemen en een nieuwe applicatiebeheerder te zoeken. Want jij werkt natuurlijk ook liever samen met een betrokken partner, die op de hoogte is van actualiteiten en updates. En die jou hierover informeert.

 

Vertrouw daarom altijd op je intuïtie en neem actie als je merkt dat het tijd is voor verandering. Een goede applicatiebeheerder kan namelijk hét verschil maken binnen jouw organisatie. In deze blog lees jij wat je mag verwachten van een goede applicatiebeheerder. 

 

Tijd voor een nieuwe partner

 

Heb jij de knoop al doorgehakt? Is het tijd voor een nieuwe applicatiebeheerder? Neem dan gerust eens contact met ons op. Dan vertellen we je precies hoe wij te werk gaan én hoe wij voorkomen dat je deze vijf signalen bij ons herkent.